21 Aralık 2013 Cumartesi

IU - Friday

IU'nun yeni albümü Modern Times - Epilogue çıktı. Adından da anlaşılacağı gibi Modern Times albümünün yeniden paketlenmiş iki de şarkı eklenmiş hali. Yeni şarkılardan biri IU'nun kendisinin yazıp bestelediği bir de yetmeyip üstüne gitarını da kendi çaldığı hatta utanmayıp kaydını da kendi yaptığı Friday şarkısı (biliyorum bence de IU mükemmel). Diğeri de başrolü olduğu Pretty Man (Bel Ami) dizisinin OST'u olan Crayon Pastels.


Eğer IU'nun daha önce de şarkı bestelediğini bilmeseydim (bkz. Peach ve diğer 6 şarkı) Friday şarkısını onun bestelediğine inanmakta zorlanırdım çünkü şarkı fazla güzel.
Şarkıya ve klibe HISTORY grubunun maknesi Jang Yi Jeong eşlik ediyor. Yi Jeong da Loen Tree bünyesinde bulunuyor. History grubuna da buradan dikkat çekmek isterim. :)

Klibin yönetmeni Hwang Soo Ah. Kendileri favori yönetmenim olur. IU'nun The Red Shoes, Every End of the Day, Good Day, You and I; Sunny Hill'in Pray, Darling of All Hearts, The Grasshopper Song, Midnight Circus; HISTORY'nin Dreamer, What I am to You, Gain'in Brunch, Brown Eyed Girls'ün Cleanising Cream, Infinite'ın BTS kliplerini o yönetti. Bütün bu kliplerin ortak noktası ne? Hepsinin favori kpop kliplerim arasında yer alması. Sonuç olarak BU KADINI SEVİYORUM. Farkettiyseniz adını saydığım grupların çoğu Loen'e bağlı. Loen'i de bu kadar kaliteli sanatçıları ve bu yönetmeni bir araya getirebildiği için seviyorum. 

Klipte ona The Red Shoes'te de partneri olan model Jang Ki Yong eşlik ediyor. Yijeong'u (klibin başındaki adam) öyle boynu bükük görmek istemediğim için, bir de IU'yu Ji Yong'dan kıskandığım için aynen şöyleyim:
Klip Gain'n Hyungwoo'yla olan düeti Bruch'la benzer atmosferde. Aynı yönetmen çektiği için sıkıntı yok.
Klipte bu sahnede kafenin duvarında Charlie Chaplin filmi oynuyor. Albüme de adını veren Modern Times filmini baştan sona izlemedim ama fordist üretim modelinin büyük bir eleştirisi olduğunu biliyorum ve izlediğim kısımları gerçekten komikti. Fırsat bulursanız izleyin derim.
İkinci bir ayrıntı da klipteki telefon IU'nun öz be öz kendi telefonu. 
Üçüncü ayrıntı: klipte IU'nun menajeri de oynuyor. 
Dördüncü ayrıntı (ya da ayrıntı değil mi bilemedim şimdi): Klip tek seferde çekildi EXO'nun Growling'i gibi.
Yijeong klipte IU'ya hayran hayran bakıyor ya aslında hiç rol yapmıyor. Yiyeong gerçek bir IU hayranı çünkü. Çekimler onun için kolay geçmiş olmalı :) http://www.youtube.com/watch?v=TOhy8jUeztg burada şarkının kayıt aşaması var.Şarkı uzun zaman önce kaydedildi, Yijeong o zamanlar çıkış yapmamıştı. IU'nun uzun zamandan beri hayranı olduğu için -aynı zamanda ilk karşılaşmaları- biraz heyecanlı. Şimdi hayranı olduğum kpop sanatçılarından biriyle şarkı kaydedecek olsaydım çok daha telaşlı olurdum. Yijoeng iyi idare etti.
Burada da klip çekimlerinin kamera arkası var. IU'nun "unni çok soğuk" dediği kadın yukarıda bahsettiğim yönetmen Hang Soo Ah.


Friday şarkısı hakkında söyleyeceklerim bu kadar. Ben şarkıyı dinlemeye gidiyorum hmph.

1 yorum:

IU♥ dedi ki...

IU'yu böylesine övmeniz çok hoşuma gitti. ^--^ Gerçekten güzel bir yazı olmuş.Ellerinize sağlık.♥

Yorum Gönder