2 Ağustos 2012 Perşembe

U-Kiss

U-Kiss adını şöyle veya böyle duymuşsunuzdur. Ama nasıl bir grup olduğunu, nerden gelip nereye gittiğini bilmiyorsunuzdur. Bunda şu ana kadar Music Bank, Inkigayo gibi müzik programlarında hiç birinci olamamalarının da etkisi olabilir. Çıkış yaptıkları günden itibaren 4 yıl geçmiş olduğu halde hem de. Bu nedenle Kissme’ler(Ukiss fan kulübünün adı) oldukça dertli. Ben de uzun bir yazı yazıp Ukiss’i tanıtmaya çalışacağım. Ama “Bu yazıyı neden okumam gerekiyor”  diye düşünüyorsanız şurdan başalyalım : Ukiss-Tick Tack <benim dinleyip koyu bir Kissme olmamı sağlayan 2 buçuk dakika>




Ukiss hiç birinci olamadı ama onları yakından tanıyan herkes ne kadar yetenekli olduklarını ve birinci olabilmek için diğer gruplardan daha fazla çalıştığını bilir. Birinci olacaklarına inandıkları her an ağladıklarını da..

Burada gülüyorlar ama burada değil..

Kore’de yeterince popüler olamasalar da Japonya,Tayland, Çin hatta Kambodya, Kolombiya gibi ülkelerde oldukça aktifler. Aslında onlar uluslarası bir grup çünkü U-Kiss’in açılımı Ubiquitous Korean International (idol) Super Star. Alexander (eski üye) 7 dil konuşabiliyor; İngilizce, Portekizce,İspanyolca, Japonca, Mandarin, Katanoz lehçesi ve Korece. %50 koreli, %25 çinli ve %25 Portekizli ( Cross Gene grubu yanında sönük kalıyor :D )
Kevin, Amerika doğumlu olduğu için akıcı İngilizce konuşabiliyor. Ve Japonca’da da iyi.
AJ, akıcı İngilizce konuşabiliyor.
Eli'da Amerika doğumlu,İngilizcesi oldukça iyi. Bir süre Çin’de yaşadığı için Çince konuşabiliyor.
Dongho, Çince konuşabiliyor.


Fanclup adı: Kissme :*

Çıkışlarını 2008 yılında diğer gruplardan farklı olarak ilk olarak Japonya’da yaptılar. Ama bu resmi bir çıkış değildi, asıl Japonya çıkışlarını 2011 yılında yaptılar. 2011 yılında Oricion'da 2. sıraya kadar çıktılar. Bu sene ise 5. sıraya kadar çıkabildiler. Japonya'da oldukça popülerler.


Albümleri için:http://www.jpopasia.com/group/ukiss/discography/

Reality Showları:
You know ukiss
All about u kiss
Ukiss vampire
Chef Kiss
Ukiss star documentary


Dizileri/Filmleri:

Autumn Destiny (Tayland Draması) Eli&Kibum
Real School: Dongho, Kiseop, Eli
Holy Land: Dongho&Hoon

Paran ve Xing Grubu

Kevin ve Kibum Ukiss'den önce Xing grubun üyesiydi. Xing 2006-2009 yılları arasında aktif olan, bu arada pek çok üye değiştiren (toplam 18) bir grup. Kevin Xing ile çıkış yaptığında 15, Marimur (Kibum Xing grubunda Marimur adını kullanıyordu) 16 yaşındaydı. Marimur 2008'de, Kevin 2009'da grubu terketti. 2006 yılına ait bir müzik videosu Xing-How MV





AJ, Ukiss'e sonradan katıldı, eskiden Paran grubunun üyesiydi. Paran 2006 da, yani Ukiss'den iki yıl önce NH Media ile (U-Kiss ile aynı ajans) çıkış yaptı. Yani Ukiss yokken AJ vardı :D 15 yaşında grubun en küçüğü olarak çıkış yaptı. Örgülü saçlarıyla bana Dongho'nun eski hallerini anımsattı :> Yanlış anlaşılmasın, AJ Paran'ı terk etmedi, üyelerden bazıları askerdeydi, bazıları da solo kariyer yapıyorlardı.Grup zaten aktivitelerine devam edemiyordu. Paran ve U-Kiss hala birlikte çalışıyor.


http://www.youtube.com/watch?v=258k1u5sxMg
Bu videoda Ukiss çıkış yapalı çok olmamış,  Paran grubu onlardan daha büyük. AJ nereden bilebilirdi ki bir gün Ukiss'in üyesi olacağını?

http://www.youtube.com/watch?v=A3ez2zouNh0
Bu videoyu ilk izlediğimde AJ hala Paran üyesi sanıyordum. Altta kocaman Neverland yazmasına rağmen Hoon'u görene kadar durumu anlayamadım.


Hoon ise 18 yaşında solo olarak çıkış yaptı. 2 albüm yayınladı.
http://www.youtube.com/watch?v=piwYsj4zVu0

Ukiss'in bir kaç özelliği ya da Ukiss'i sevmek için birkaç neden

1) Şu ana kadar gördüğüm en iyi dans eden grup(bol sulu bir performans için-Neverland Live ) Neverland koreografisi yüzünden bütün üyeler kilo vermiş. Kiseop 6 kilo verdiğini söylemişti. Promosyonunu yaptıkları diğer şarkıların da dansları çok zor. 7 kişi uyumlu bir şeklilde yapabilmek de kolay değil. Koreografileri harika ve gerçekten uyumlu dans ediyorlar. Hipnotize oluyorum resmen. En iyi dansçı grup Ukiss!

2)Henüz birinci olamadıkları için daha çok ve daha çok çalışırlar.

3) Kliplerinde benzer temaları görebilirsiniz, bu onların tarzını yansıtır. Not Young döneminde sevimli, Man Man Ha Ni döneminde sert ve Dora Dora ile nispeten daha yumuşak bir konseptle sahneye çıktılar.

4) Performanslarında ağırlıklı olarak gri kıyafetler giyerler. Her üyenin kıyafetleri o üyenin karakteriyle bütünleşmiştir. Eli ve Kevin’ın tarzları arasındaki farkı kolaylıkla görebilirsiniz.


Eli ceket giyerken Kevin salaş hırkalar giyer ve kolye takar.

5) Ukiss’in bir şarkısını beğendiyseniz bütün şarkılarını dinleyebilirsiniz.

6) Spor konusunda da oldukça yeteneklidirler;
Hoon ile Kevin tekvando, Eli kung fu ve tekvando, Dongho beysbol ve golfte oldukça iyidir. 

7) Ukiss duygusaldır. Pek çok yerde ağladıklarını görebilirsiniz.(tabi bu sırada Kissme'ler de ağlar T.T)


8) Her üye görünüm olarak farklıdır, isimleri ezberlemek kolaydır :> Bazı grupların üyeleri birbirine çok benzer ya, Ukiss öyle değil işte. Hepsinin vücut ölçüleri farklı. Ayrıca her üye karakter olarak da oldukça farklı, biri örgü örerken biri fotograf çeker. Zaten bu nedenle Ukiss üyeleri yurtta kalmıyor. Her biri farklı bir kültürden geliyor ve çok farklı özelliklere sahip.


9) Üyeler arasında popülerite farkı azdır. Bence bir hayranın sevdiği grupta olmasını isteyeceği en önemli özellik budur. Dongho yaşından ve oyunculuğundan dolayı birazcık,azıcık daha popüler olduğu doğru ama hiçbir Kissme üyeler arasında ayrım yapmaz. 

10) Hayranlarını çok severler. Kissme'ler için iki tane albüm çıkardılar bile. Twitter'dan, tumblr'dan hayranlarıyla konuşurlar. 

Üyeleri, SoohyunKiseopEliKevinDonghoHoon ve AJ. Sıradaki yazıda onlar var.



0 yorum:

Yorum Gönder