25 Haziran 2014 Çarşamba

HISTORY Psycho ile geri döndü!

Bu arada yazın gelmesiyle ben de bloğa geri döndüm :D 


(Çevirisini benim yaptığım Türkçe altyazılısını bir türlü bloğa ekleyemedim. Türkçe altyazılar için buraya)
Yazacak o kadar çok şey var ki. Kliple başlamak gerekirse Alfred Hitchock'un Psycho filminden esinlendiği söylenildi. Fırsatım olursa filmi izlemek isterim, bu klipten sonra psikopatlara ilgim artmış olabilir?¿? Psikopat konseptinden hoşlanacağımı hiç düşünmezdim hahah. Söz konusu History olunca tabi. Ya da içimde varsa demek bi psikopat.

Key ya da Sungjong?
Klipteki kahramanın çoklu kişilik bozukluğu var. Bazen sevdiği kadını sessiz sakin uzaktan izlemek istiyor bazen saldırganlaşıyor. Klipteki kızı Infinite Sungjong ile SHINee Key'e benzettim ben. Adı Shin Hyun Ji, model.






Gifler bana ait, biraz hızlıca yaptığım için böyle oldu kusuar bakmayın

Dansları çok hoplamalı zıplamalı yorucu değil ama içinde pek çok ayrıntı var. Üyelerin tehditkar bir ifadeyle kol kaslarını göstermesi, kavgaya andıran sahneler...Yeri yumruklamaları, havaya tekme atmalar hele Sihyung'un psikopat bakışları. Sihyung psikopat rolüne en çok uyum sağlayan üye oldu bence. Gerçek hayatta çok sevimli biri, yanlış anlaşılma olmasın :) Diğer üyelere gelince..."Psikopat gibi hissettiğiniz oluyor mu" sorusuna Jaeho her zaman Yijeong da şimdi diye cevap verdi. Gerçi Yijeong psikopat konseptine rağmen hala inanılmaz sevimli duruyor. 

Yijeong

Şarkıya gelince. Bütün şarkıyı tanıtım kliplerindeki gibi yüksek tempo zannediyordum, değilmiş ama yine de çok sevdim. 2 gündür aralıksız dinliyorum en ufak bir sıkılma belirtisi göstermedim. Grubu çıkış yaptıklarından beri takip ediyorum bu şarkıyla ben bile üyelerin sesleri ne kadar güzelmiş diyorum. Beni bile şaşırttılar.
Ayrıca sözlerinde "seni sevdiğim için böyle" geçtiği için aşk şarkısı diyebiliriz?? Deriz bence. :D 

Abartacağım biraz ama bu hayattan tek isteğim Jaeho'nun saçlarını Dreamer zamanlarındaki gibi sarıya boyatmasıydı. Öyle batılı gibi görünüyordu (Asyalıymışım gibi konuşmaya başladığım dakikalar...) Şimdiki metalik mavi saçlarını da neredeyse sarı saçları kadar sevdim, bağrıma bastım. Anime karakteri gibi. 10/10 benden. 

Hayır Jaeho, sen gel buraya

History'nin en sevdiğim konsepti Dreamer (şurada bahsetmiştim) ama Psycho da favorilerimden biri oldu. Psycho'nun sevdiğim özelliklerinden bir de şarkı-klip-koreografi arasındaki mükemmel uyum. %100 psikopatça. :)

Albümdeki diğer şarkılara gelince, şarkılar düz bir çizgide ilerlemiyor. Her şarkı değişik tarzları birleştiriyor. Mesela Blue Moon'da gitarla devam eden düşük tempo bir şarkı bekliyorsunuz ama araya pop melodileri giriyor. Psycho'da da aynı şekilde. Şarkının değişik katmanları var.
There's No Sun'un başlangıcı diyorum susuyorum.
Blue Moon  Maknemiz Yijeong bu şarkının yapımda katkıda bulundu.
It's Alrihgt 
 Şarkı konuşuyor zaten, benim bir şey söylememe gerek yok.
I Got U - History'i düşük tempolu şarkılarla tanıdığımdan mıdır bilmiyorum ama 
yavaş şarkılarını daha çok seviyorum. Tuhaf bir şekilde I Got albümdeki favori 
şarkım oldu. Gerçi albümde favorim olmayan şarkı yok, orası ayrı bi konu.
Bu gif bana ait değil,kyungil-ah.tumblr.com adresinden aldım
Kapanışı dans pratiği videosuyla kapatıyroum. Youtubedaki biraz düşük kalitede alternatif olarak buradan izleyebilirsiniz.

12 Ocak 2014 Pazar

Air Plane - How R U?


Air Plane daha önce bahsettiğim Chaos (şimdi dağıtıldı) grubunun şirketine (Winning InSight) dahil olduğu için ilgimi çekiyordu. Ayrıca Chaos'tan Hyunsun klipte başrolü oynuyor. Yani o muhteşem gülüşlü adamın kim olduğunu fazla aramanıza gerek yok. :) Air Plane'in geri dönüş yaptığını duyunca kliplerine bir göz atmak istedim. Açıkcası kliple ilgili büyük beklentilerim yoktu. Ama..bu klip bir harika! Klipteki kız çok güzel. Sakarlığını çok sevimli anlatmışlar. Ayrıca şarkı çok yumuşak, çok hoş. Bu kadarını beklemiyordum.
Sadece bunları söylemeye geldim, gidiyorum! :D