8 Ekim 2013 Salı

IU - Modern Times

IU'nun Modern Times albümü yayınlandı! 
Loen Ent. Red Shoes, Modern Times, Between The Lips(50 cm),Walk ith Me Girl, Love of B, Wait ve Everybody Has Secrets(ft. Gain) için ayrı olarak tanıtım fotoğrafları ve klipleri yayınladı. Bütün bu tanıtım işleri için tek tek düşünülmüş, hepsine ayrı ve orjinal konseptler geliştirilmiş. Yani Loen bu iş için gerçekten çok uğraşmış. Bu da IU'nun sıradan bir sanatçı olmadığını gösteriyor. 

Bütün konseptleri çok beğendim çünkü bildiğimiz kpop çizgisinden biraz farklı. Kpop kliplerinde genellikle benzer saç modelleri, benzer renk tonları, benzer melodiler kullanılır. O çizgiyi ne kadar sevsek de yeni şeyler görmek istiyor insan. Sanırım yapımcıların daha kolayına gidiyor hep benzer konseptleri kullanmak. Ama Loen’in kendine has bir tarzı var. Adına ne desem bilemiyorum ama o tarzı gerçekten, gerçekten çok seviyorum.



En çok Between The Lips'in tanıtım klibini sevdim. Şarkının melodisi, tanıtım fotoğrafları, ortamın havası çok hoşuma gitti. Ayrıca klipte oynayan Cho Jung Seok (büyük ihtimalle o) sayesinde hikayenin öncesini bildiğimiz için klip daha da anlamlı hale geliyor.  [Bilmeyenler için hikayenin öncesi, IU ve Cho Jung Seok You Are The Best Lee Sun Shin dizisinin iki başrolü.(Olaylar olaylar) (bkz.JoU çifti)] 




Walk With Me, Girl içinse Choi Baek Ho ile düet yapmış. Choi Baek Ho, Kore'nin köklü müzisyenlerinden biri. Şarkıda ona yer vermenin albümün tanıtımı için iyi olacağını düşünmüş olmalılar.


Everybody Has Secrets'e gelince. Hmm..Aslında ben de diğer pekçok Uaena gibi IU'nun masum hallerini tercih ederim. Ama Sezar'ın hakını Sezar'a vermek gerek, takım elbise yakışmış.


Modern Times tanıtım klibi çok ilginç olmuş. Yani nereden akıllarına gelmiş ki IU'yu eski bir filme montajlamak? Ya da Charlie Chaplin’i konsepte dahil etmek?











Love of B tanıtım fotoğraflarında giydiği kıyafetlerin toplamı 4,880 dolar. Loen kesenin ağzını açmış.














Wait tanıtım fotoğrafları


Bugün de Red Shoes'ın klibi yayınlandı! Loen Tree'yi (Gain, IU, Sunny Hill, History, Fiestar) takip edenler bilir, kliplerinde hep fantastik ve farklı bir yön vardır. Bu yüzden Loen Tree'nin neredeyse tüm sanatçılarını takip ediyorum.Bu klibinde de aynı şekilde pek çok fantastik öge vardı. Klipte yer alan ünlülerin yanında Yu Hui Yeol dikkatimi çekti. IU'nun yıllar önce çıktığı Yu Hui Yeol'ün Stechbook programı unutulmazdı.



Dikkatimi IU ve Lee Hi arasındaki bazı benzerlikler çekti. Örneğin tanıtım fotoğraflarında ikisinin de ağzında sakız var. Burada Loen YG Entertainment’i kopyaladı falan demiyorum. Sadece Lee Hi dikkatlerini çekmiş. Aşağı yukarı benzer hayran kitlelerine talip olduklarına göre ve Lee Hi çıkış yaptığı gün birincilik kazandığına göre Lee Hi’ın Loen’in dikkatini çekmesi gayet normal. Bunun gibi bir yazıyı da Ukiss’le Infinite H için yazmıştım. Sevdiğim sanatçılar arasında böyle benzerlikler bulmayı seviyorum. Çünkü işsizim.


Ayrıca IU'nun saçlarından da biraz söz etmek istiyorum. Yeni saç modeli çok kötü. Evet çok kötü. Sarının o tonu ve röfleli hali çok kötü. Ama IU'ya inanılmaz yakışmış, saçlarının bir süre daha böyle kalmasını istiyorum. IU'dan başkası yapsaydı bölye durmazdı. 

Sonuç olarak IU'nun bu geri dönüşünü çok beğendim ama keşke Spring of a Twenty zamanlarındaki gibi biraz daha "Kore'nin küçük kız kardeşi" imajını korumasını isterdim.



0 yorum:

Yorum Gönder