16 Ekim 2013 Çarşamba

Dongho U-Kiss'den Ayrılıyor


Bugün bayramın ikinci günü. Bugün Dongho'nun U-Kiss'den ayrılacağını öğrendim. Biz Kissme'ler için sürpriz olmadı bu. Çünkü son zamanlarda Dongho'nun gruptan ayrılacağı dedikoduları dolaşıyordu. Yaklaşık bir ay önce NH Media (Ukiss'in şirketi) içinde Dongho hariç bütün üyelerin fotoğrafı olan bir sayfayı paylaşmıştı. Wikipedia Ukiss sayfasında da Dongho eski üye olarak gözüküyordu. Grup üyeleri bu konuda hiçbir şey söylemediler. Hatta hiçbir konuda tweet atmadılar. Normalde bu tarz dedikodular çıktığında hemen cevap verirlerdi. Dongho da marttan beri twitterda gözükmüyordu. Bu da bize Alexander'la Kibum'un gruptan çıkartılacakları sıralarda hiçbir üyenin tweet atmadığını hatırlattı, daha da korktuk. Ardından NH Media Dongho'nun resmi olmadan paylaşılan sayfanın linkinin hatalı olduğunu söyledi, üyeler tweet atmaya başladı ve rahatladık. Ama sonrasında Dongho grupla aktivitelerine katılmadı. NH Media Dongho'nun tekrar hasta olduğunu ve bir süreliğine gruba katılmayacağını duyurdu. (Dongho Stop Girl promosyonları sırasında plöriz olmuştu, hastaneye kaldırılmıştı.) Bugün de gruptan ayrıldığını duyurdular.  Az önce saydığım nedenlerden ötürü fazla şaşırmadık. Zaten Stop Girl zamanlarında hasta olduğundan beri -yani bir yıldır- eskisi gibi değildi. Sanki orada olmak istemiyor gibiydi. Eski neşeli maknaemiz değildi. Kore'de en aktif olan, televizyon programlarına en çok çağırılan üye olmasına rağmen bütün bunlardan da uzaklaştı. 7-8 aydır da tweet atmıyordu. Yani aslında grupta olmasına rağmen kendini bize özletiyordu. 

Gruptan ayrılmadan önceki son fotoğraflarında baktığınızda Dongho'nun ne kadar hasta ve zayıflamış olduğunu görebilirsiniz.  http://imageshack.us/photo/my-images/9/c8l8.png Ama Dongho gruptan sadece sağlık nedenleriyle ayrılmadı. Ukiss'le çıkış yaptığında sadece 14 yaşındaydı. Durumu çok iyi kaldırdı, grupta hiçbir sorun çıkarmadı. Yine de 14 yaş pek çok şey için erken. O yaşta ünlü olmanın sağlığını ve psikolojisini son 5 yıl boyunca ne kadar bozmuş olduğunu tahmin edebilirsiniz.  Ayrıca K-Pop Turkey sayfası gruptan ayrılma sebebi olarak Don't Cry Mommy filmindeki oyunculuğuna yönelik olumsuz eleştirilerden de söz ediyor. Koreli netizenlerin "eleştiri" olayını beceremediğini ve zaman zaman idolleri intiharın eşiğine getiren şeyler söyleyebildiklerini biliyoruz.(bkz. Led Apple Kwang Yeon'un intihar girişimi, Birthday Killer şarkısı) Bir hayranı ona neden artık twitterı kullanmadığını sorduğunda insanların ona kötü şeyler söylediğini ve yakında twitterını kapatacağını söylemişti. Öncesinde onu alkışlayan insanların şimdi böyle eleştirilerde bulunması onu çok üzmüş olmalı. Buna benzer yololardan geçen ve genç yaşta ünlü olan Miley Cyrus'un şimdi ne halde olduğunu hepimiz görüyoruz. Neyse ki Dongho mantıklı bir karar aldı ve bu hallere düşmeden kendini insanlardan uzaklaştırdı. NH Media geçici olarak ayrıldığını söylüyor ama bunun ne kadar gerçekçi olduğunu bilemeyiz. Belki de Dongho biraz toparlanmak ve sonrasında geri dönebilmek için açık bir kapı bırakmak istemiştir.
Zamanında Kibum gruptan zorla çıkartılmıştı, Alexander'ın ayrılma nedeni olarak hiçbir açıklama yapılmamıştı. Şimdi en azından Dongho'nun zorla değil de kendi isteğiyle ayrılmış olması bizi rahatlatıyor.
Bu ayın sonunda Ukiss yeni şarkı yayınlayacak. Aslında geri dönüşün geçtiğimiz ay yapılması planlanıyordu ama şu sıralar NH Media'da büyük ihtimalle işlerin maddi yönden de iyi gitmemesinden dolayı ertelendi. Ukiss'in Kore'den çok uluslararası alanda popüler olduğunu ve Kore'de en çok rant yapan üyenin Dongho olduğunu göz önüne alırsak bu geri dönüşten fazla bir şey beklememiz yerinde olur. Ukiss henüz hiçbir müzik programında birinci olamadı, bu geri dönüşte de farklı bir şey olamayacak anlaşılan. Ben Ukiss'in 6 ya da 7 kişiyken değil de ancak 9 kişi hep birlikte sahnede durduğunda birinci olacağına inanıyorum. Exo'da da aynısı olmadı mı? 6 kişilik gruplar yerine 12 kişi olarak karşımıza çıktıklarında birinci oldular. Her neyse, şu an birinci olmak mesele değil. 
U-Kiss bugüne kadar pek çok badire atlattı. 6 kişi olarak çıkış yaptılar sonra Kiseop eklendi. Ardından Kibum ve Alexander gruptan çıkartıldı, AJ'le Hoon eklendi. Sonra AJ Amerika'ya gitti geldi. Şimdi de Dongho ayrılıyor. Yakında AJ Amerika'ya geri dönecek, 9 kişilik gruptan 5 kişi kalacaklar. NH Media gruba Dongho'nun yerine yeni üye alınmayacağını duyurdu. Umarım bundan sonra gruptan başka bir üye ayrılmaz. 




Bu durumda beni Someday şarkısı çok rahatlatıyor. Vakti zamanında Ukiss'e, ümitsizliğe düşmemeleri için özel olarak yazılmıştı. 

"Yoksa, sadece onsuz yaşa." 
"Şimdi sen acı çekiyorsun, bu sevdiğinin bir işareti."
"Herkes denediğini biliyor, herkes sorun olmadığını biliyor" Evet Dongho son bir yıldır grupta kalmayı deniyordu. Bu kararı almasının kolay olmadığını biliyoruz.
"Herkes bazen kazanır. Herkes biliyor bazen kaybedersin."
"Sonuçta gülümsemek için bir gün gelecek."
"Birlikte kalsaydınız da nasılsa bir gün gidecekti."
Duruma en uyan sözü de Dongho söylüyor: "Eğer birlikte olamayacaksanız sadece gitmesine izin ver.Belki de kader değildi."

Dongho'nun gruptan ayrılmasında sebep olan bütün bu sebepleri bilmeme rağmen ona U-Kiss'le kalmasını söyleyemem ya da gittiği için ondan nefret edemem. Sizden de aynı şeyi bekliyorum. Yani Dongho'nun kararına saygı duymanızı ve gitmesine izin vermenizi.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Of, of..

kıssme Esra dedi ki...

Aynen.Saygı duyuyorum .Ama kalanlarda da öyle bi durum yaşanmaz inşallah..

Yorum Gönder