20 Haziran 2013 Perşembe

Sunny Hill



Sunny Hill Darling Of All Hearts'la geri dönüş yaptı! Ben de çok sevdiğim Sunny Hill'i tanıtan bir yazı yazmak istedim. İnternette Sunny Hill hakkında bilgi bulmak çok zor çünkü. 
Koreliler karakter olarak oldukça rekabetçiler. Müzik programlarında bile birinci seçmeleri, estetik olayında işi bu kadar ileriye götürmeleri, kpop idollerinin durmaksızın çalıştırılması bunun küçük işaretleri. Sunny Hill'in şarkılarında da (Loen'e katıldıktan sonrakilerde) bu rekabetçiliğin eleştirisi var. Is The White Horse Coming (Princess and Prince Charming)'de her şeyde en iyi olmaya çalışan bu tutumlarını eleştiriyorlar. Beyaz atlı prensin tahtını sallıyorlar. Grashopper Song bildiğimiz çekirge-karınca hikayesine bambaşka açıdan bakıyor, karınca çekirgeye aşık oluyor. Love Actually'de romantizmi çiğniyorlar. Yani daha derin konulara değiniyorlar.
Sunny Hill'in bir özelliği de kliple şarkı sözlerinin cuk oturması. O nedenle eski kliplerinin alt yazılı olanlarını paylaştım. Yeni kliplerine de sevgili LOEN alt yazı hazırlıyor zaten. 
Ayrıca Sunny Hill pek çok kpop grubunun aksine kız erkek karışık. Janghyun erkek üyemiz. Karma grup olarak Sunny Hill'in haricinde sadece Co-ed School (şimdilerde SPEED ve 5Dolls olarak kız-erkek ayrıldı ama) ve tam anlamıyla bir grup sayılmayan The Cheers'i biliyorum. Yani onlarca kpop grubunun arasında kız erkek karışık grup yapmak kimsenin cesaret edemediği ya da başarılı olamadığı bir alan. Sunny Hill'in bunu başarması onları özel yapıyor. Bu arada Janghyun şu anda askerde, 2014'ün başında gruba geri dönecek. 

Esas tanıtım işine gelirsek;

Sunny Hill ilk olarak For Everyone Media ile 2007'de çıkış yaptı. Ardından Nega Network (BEG, Lunafy) daha sonra da LOEN Enteratinment (IU, Gain, History)'e geçti. Aslına bakarsanız müzikal anlamda fazla aktif olmadıkları için LOEN'den önce pek popüler oldukları söylenemez. Yani LOEN'den öncesi varla yok arası. İlk olarak 3 kişi olarak çıkış yaptı grubumuz: Janghyun, Jubi, Seungah. Tam bir aşk üçgeni imajı desem yalan olmaz herhalde.
Çıkış parçaları Ringback Tone. İkinci parçalarını Aşktan Başka Bir Şey Bilmiyorum şeklinde çevirebilirim sanırım, İngilizcesi yok.  
O yıllarda yaptıkları gerçekten güzel bir şarkıyı da paylaşayım:



Grup popüleritesini ilk olarak Brown Eyed Girls'den Nasha'nın Mamma Mia'sına eşlik ederek kazandı.



Midnight Circus, LOEN'e geçtikten sonraki ilk parçaları. Tanıtım kliplerinin birinde Gain, birinde IU yer alıyor. Şarkının klibinde de Beast'den Kikwang var. Sözlerini inceleyin.



The Grasshopper Song'un tanıtım klibinde Nasha oyunuyor. Şarkının sözleri gibi klibi de gerçekten ilham verici. Çekirge sanırım kışın soğuktan ve açlıktan ölmeyecek ;)




Pray en sevdiğim şarkılarından biri, melodisi, klibi, sözleri..her şey çok acıklı. Fazla acıklı. Ayrıca müzik listelerinde de iyi iş çıkardı. (Eğer gerçekten kazandığı başarıları önemsiyorsanız diye yazdım, yoksa bir şarkıyı liste değerine bakara değerlendirmek adetim değildir.)
Pray şarkısının klibi. Rahatsız olabilirsiniz, o yüzden klibi açmadan önce düşünün.


Princess and Prince Charming (Is The White Horse Coming)in klibi çok ucuz ama onlarca kez izlemişimdir. Şarkı çok güzel mesajlar içeriyor, klibi de ona uygun haliyle. Arka plandaki dansçıların "güzellik standartlarına" uymaması bile şarkının amacını açıklıyor. Sanırım alt yazısız izleyen biri klipteki ineğe uzun uzun bakıp bir anlam çıkartmaya çalışmıştır (: "Bizi sınıflandırıp analiz etme inek değiliz" diyorlar. 



Goodbye To Romance sanırım normal olan tek şarkıları. Melodisi çok güzel hep dilime dolanıyor.

Love Actually alışılmadık bir klibe sahip. Artık baymaya başlayan "romantik" kliplere bir gönderme. Koreliler tam anlamıyla edebiyattaki romantik akımına dahil bence. Her şeyde bir çift eşyası (koca bir mağaza dolosu çift kıyafetlerinden bahsediyorum) bir romantiklik var. Hiç olmayacak tesadüfler,imkansız aşklar, intiharlar...Bunların hepsi romantizm akımının özellikleri. Sunny Hill de benim gibi yeter artık demiş olacak ki böyle bir klibe sahipler. Fiziksel özelliklere takılmanın yani boya kaslara şuna buna bakmanın anlamsızlığını ve geçiciliğini anlatmış klip. Ayrıca klipte Ze:a'dan Kwanghee ve Weekly Idol'ün sunucusu Defconn oynuyor.




Şimdi de Darling Of All Hearts'la geri döndüler. İrlanda folk müziği ve Orta Avrupa polka dansı var. Şarkıda bizim bağlamaya oldukça benzeyen bir Yunan çalgısı olan buzuki, İsveç çalgısı nyckelharpa, Alman çalgısı Drehleier ve İrlanda flütü kullanılmış. Bütün bunları modern müzikle uyumlu bir şekilde birleştirmişler. Ayrıca kpopta kimsenin denemediği bir şeyi denemişler. Bu yüzden Sunny Hill için "her zaman yeni" deniliyor. 
Diğer şarkıları gibi şarkı sözleri kliple uyumlu. Şarkı çok sevimli dilime dolandı.



Sunny Hill hakkında söyleyeceklerim bu kadar. Yeni şarkılarını destekleyin ^^



10 Haziran 2013 Pazartesi

History'nin Yeni Programı: TORY TORY BANG BANG!

Geçenlerde bahsetmiştim History grubundan. O gün bugündür grubu takip ediyorum, tam bir Storia (hayran kulübünün adı) oldum. Herkesin de Storia olması için elimden geleni yapacağım tabiki de.
LOEN Ent. grubuna çok özeniyor. Sahne arkası görüntülerini yayımladı, şimdi de TORY TORY BANG BANG isimli programa başladı. Ben de boş durmadım birinci bölümü çevirdim.