9 Mart 2013 Cumartesi

U-KISS - COLLAGE - Standing Still

U-kiss Collage albümüyle Kore'ye geri döndü! Ben de duramadım tabi, sınava iki haftam kalmış olmasına rağmen albüme düştüm. Albümde 12 şarkı var. İçinde Kevin'ın solosu, Hoon'la Soohyun'un ve AJ'le Eli'yın düeti var.
 Bu albümü dinlemek için gittim kulaklık aldım (bir haftada üç tane kulaklığı bozmuş olmamın konuyla bir ilgisi yok). Albüm o kadar güzel ki kendim kaybedip umarım bu kulaklığı da bozmam. Tam bir bahar albümü olmuş, neşeli enerjik. Missing You, Sweety Girl ve Cause I Love You bahar şarkısı değildir de nedir.Tek olumsuz yanı ise Dongho'nun çok az kısmının olması. Albümü dinlerken orta yerinde bırakmayın, özellikle Soohyun ve Hoon'un düetinden sonra bütün gün bileklerinizi kesmek için jilet ararsınız. Party All The Time ve Sweety Girl ile tempo yükseliyor, onları bekleyin. Albümde de My Reason, Party All The Time ve Bad Person'da gruba kadın sanatçılar eşlik ediyor. Belki NH Media çıkarmak istediği kız grubunda sona yaklaşmıştır. Artık bir şeyler yapsınlar istiyorum çünkü şu an NH Media bünyesinde aktif olan tek grup U-Kiss. Yani şirketin gelirlerinin çoğunu U-Kiss karşılıyor. Bu yüzden de NH Media grubu resmen sömürüyor. Başka bir grup daha çıkarsa da rahatlasak.

2-Standing Still


Hit şarkıların yapımcısı Ryan Jhun'un şarkısı. Ryan Jhun Super Junior, Shinee,TVXQ gibi isimlerle çalışmış biri. U-Kiss'e de gerçekten kaliteli şarkılar yapıyor. Arkadaki gitar sesi falan her şey mükemmel. Ryan adamsın!
Şarkıdan çok etkilendim  Soohyun "i'm burning down" dediğinde yanık kokusunu duyumsayabiliyorum o derece. Hoon ve Soohyun'un aksanı çok çekici. 
Kiseop'un kısımları artmış, Dongho'nunki azalmış. Dongho bu sefer rap yapmak yerine şarkı söylüyor. Stop Girl'de de çok az bir kısmı vardı, ne ayak NH Media?

Ve favori kısmım: Kiseop+Eli+AJ üçlüsü! Her seferinde bu kısımları başa sarıp 2-3 kez daha dinliyorum. Kiseop solo dansında er seferinde farklı bir koreografi kullanıyor.  Eli'ın repi tek kelimeyle mü-kem-mel! AJ'in repi için öldüm diyebilirim. Neden neden daha uzun yapmamışlar ki :< Rep yaparken aslında bir yandan da koreografisi olan bir dansı yapıyor. Evet sadece elini sallıyor, çok saçma ama bu dansa öldüm. 

Eli'ya ceket çok yakışıyor, yani öyle böyle değil gerçekten iyi gidiyor. Ama her seferinde ceket giydirmek zorunda değilsiniz :P
Kevin'ın kostümü için bir şey söylememe gerek yok, deri ceket+ kolye diyim siz anlayın.
Dongho'ya gelince..Bu şarkı için herkes birlik olup Dongho'ya yüklenmiş. Saç stili, kostümleri..Ne gareziniz var Dongho'ya :< 

Dansı çok çok güzel! Neverland veya Alone'daki gibi hoplamalı zıplamalı olmadığı için şanslıyız. O hareketler grup üyelerini çok zorluyor. Dansını yakından incelemk için:



Klipteki güzellik! 


AJ ve Eli Kevin'ın kısmında da şarkı söyler gibiler ya işte duygu böyle aktarılır. Çok sanatsal olmuş.


Soohyun klibin başında Hoon, Eli ve Dongho'yu elden geçiriyor. Neyse liderdir yapar. 











3-Can't Breathe

Bir ses var bu şarkıda..Daha önce de U-Kiss'in şarkılarında duyduk..Bu ses..Paran'ın SWIN'i! Paran artık aktif değilken böyle güzel bir sesin sahibinin sadece şarkı yapması yazık olurdu zaten, söylemesi de gerek :D Swin , We'll Meet Again'de, Tell Me Why'da ve bir introda U-Kiss'e eşlik etmişti. Sesi Ukiss'e çok yakışıyor da ondan. Favorilerimden biri oldu bu şarkı. Kevin ve Swin'in sesi o kadar uyumlu ki! ♪ ♫ ♫  

5-Bad Person

Şarkıdaki gizemli bir kadın sesi var. Kimin bu ses kafayı yiyeceğim.
Şarkının rep kısmı biraz Infinite H'ın Without You'sunu anımsatıyor. Kissinfinite!  AJ'in ince sesi..Fazla söze gerek yok.

6-Love is Painful (More Painful Than Pain)

Güçlü vokallerimizden ikisi aynı zamanda popüler shipimiz Soohoon. Müzik programlarımda Standing Still ile bu şarkının da tanıtımını yapıyorlar çünkü hakediyor. Kore bu tarz ballad parçaları sever, ben de çok sevdim ^^


7-My Reason

Kevin'in solosu. Sıradan bir şarkı gibi başlıyor ama nakarat kısmında ne kadar farklı bir şarkı olduğunu gösteriyor <3 Şarkıda bir kız repiyle Kevin'e eşlik ediyor.

8-Pary All The Time


İki repçimiz in düeti ama AJ şarkı söylerken Eli repte döktürüyor. Ama şarkının bazı sakıncaları var. Bir klüpte çalıdığını düşünsenize karışır ortalık :D 
AJ'in çok farklı sesleri var. Konuşurken bile iki farklı tonu var. Rep yaparkenkinin aksine şarkı söylerken sesi öyle yumuşak ki <3 
Eli karşımıza hep yeni şeyler getiriyor, sanatçı ruhlu. Repte de hiçbir zaman kendini tekrar etmiyor, bu yüzden mükemmele bu kadar yakın.
Şarkıyı dinlerken biri beni gıdıklamış gibi oluyorum. Çok saçma ama anti depresan gibi. Çok neşeli. Sınava iki hafta kala gelmesi gerçekten iyi oldu.  
"If you are sexy and you know it put your hands up" diyorum. 
Party all the time= delilere her gün bayram.


0 yorum:

Yorum Gönder