6 Şubat 2013 Çarşamba

NH Media


Kore'nin küçük bir köy gibi gösterildiği dizileri bilirsiniz, tesadüflerle doludur. Herkes herkesle tanışık çıkabilir, her an herkesle karşılaşabilir. Bu durumu hiç gerçekçi bulmazdım ama internette  biraz araştırma yapınca çok ilginç sonuçlarla karşılaştım. Hiç ummayacağım kişiler NH Media'da çalışıyormuş bir zamanlar. NH Media'yı sadece U-kiss ve Paran'dan oluşan küçük bir şirket sanıyordum ama geçmişi 1990'lı yıllara uzanan, idol grupların yanında oyuncuları da bünyesinde barındıran bir şirketmiş. U-KISS, Paran, The Cheers Lim Chang Jung, Kim Hyun Sung, Eagle Five, UN, Jo Hang Jo, Kim Ji Hyun ve Yang Dong Geun'a bir zamanlar ev sahipliği yapmış.

NH Media'nın sahibi Kim Nam Hee, oyuncu Bang Eun Hee ile evli. Bang Eun Hee, U-Kiss müzik programlarında birinci olamadığı için ağlayan, onlara yemek ısmarlayan kadın oluyor.
http://www.allkpop.com/2012/07/u-kiss-sheds-tears-as-they-yearn-to-achieve-1st-place-on-strong-heart
İşte düğünleri:
http://www.youtube.com/watch?v=lX6ge45Cy94

NHemg'den gelip geçenler (bazı bilgiler değişmiş olabilir, pek emin değilim):

Unided N-Generation (UN) 


1999-2005 yılları arasında aktif olan ve iki kişiden oluşuyor. Bazı sitelerde Laful Entertainment'a bağlı oldukları yazıyor ama en azından Lifetime şarkısı zamanlarında NH Media'ya bağlı oldukları kesin. Grup
 "Lifetime" şarkısıyla oldukça popüler olmuş.



Videoda tanıdık birileri var sanki? Goong dizisinin başrollerinden Kim Jeong Hoon, eskiden UN üyesiydi. Şarkıyı U-Kiss 2011 yılında hayranlarına hediye olarak, AJ'in yazdığı rap kısmını da ekleyerek yeniden söylemişti.



Kim Jeong Hoon (Japonya'da John Hoon adını kullanıyor) Goong dizisiyle oldukça popüler olmuş. Şu an Mersenne Entertainment bünyesinde. Japonya’da ise Universal Music Japan ile çalışıor. En son şarkısı:


Goong Türkiye’de dublajla yayınlandığından Türkiye’de de hayran kulübü var: http://www.facebook.com/pages/Kim-Jeong-Hoon-TURKEY-Fan-Club/266778580001777?fref=ts

Grubun diğer üyesi Choi Jung Won ise KWG Entertainment ile yoluna oyuncu olarak devam ediyor.



Yang Dong Geun
 

“I am Sam” dizisinin “sam”i, oyuncu ve hip hop şarkıcısı. I am Sam dizisinde T.O.P, City Hunter dizisinin başrolü Park Min Young ve Paran grubunun lideri Ryan oynuyor. Oldukça aktif ve tanınan bir oyuncu olmasının yanında şarkıcı yönünü de çok sevdim. Çok iyi rap yapıyor.



Kang Sung Hoon  

Bir zamanlar Kore'yi sallayan Kpop grubu Sechs Kies'in 
üyesiymiş. Şimdi Nh Media’'da. Hakkında allkpop'ta şöyle bir haber çıkmış: http://www.allkpop.com/2011/03/sech-kies-kang-sung-hoon-reveals-he-was-in-personal-debt-and-was-extorted-by-a-loan-shark 
Haberde şirketine 400.000 dolar ödemesi gerektiğinden bahsetmiş gerçek olduğunu düşünmüyorum, Kang Sung Hoon'un dolandırıcılık geçmişi var.



Kim Ji Hyun
 

Roo'ra isimli eski hip hop grubunun üyesi ve oyuncu. Roo'ra grubunun hangi şirketten çıktığı hakkında bir bilgi bulamadım ama oldukça popülerlermiş. Super Junior Kyuhyun'un da ideal tipiymiş. 

Şu an büyük ihtimalle NH Media ile çalışmaya devam ediyor çünkü habere göre U-Kiss üyeleri gibi çok çalışan çocuklarının olmasını istiyor!
http://kissme292517.wordpress.com/2010/08/16/news-roora-kim-ji-kyun-confessed-i-want-a-son-like-u-kiss/




Jo Hang Jo 

Hala NH'de mi yoksa anlaşması çoktan bitti mi bilmiyorum ama güzel sesi var.

Eagle Five



Haklarında pek bilgi bulamadım açıkcası. Tek bulduğum şey: http://www.allkpop.com/2011/11/actress-choi-jung-yoon-to-marry-former-eagle-five-member-t-j-yoongelecekte idollerimizi şu tarz haberlerde görebiliriz.

The Cheers  

2012 yılında Kiwi Music ve NH Media ile çıkış yaptılar. Üyeleri MyungMi Robin. 

 Çıkış klipleri: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=7Qxw9Vad1ZI
Çok sevimliler ^^ Şarkıları dilime dolanıyor. Her dinleyişimden sonra "What a shocking sitution" diye geziyorum.

U-Kiss
http://ergenizlenim.blogspot.com/2012/08/u-kiss.html

PARAN
http://ergenizlenim.blogspot.com/2012/12/paran-grubu.html 

Ayrıca, Paran üyelerinin twitter adersilerini de öğrendim onları ekleyeyim:
Ryan:  https://twitter.com/Ryan_JongHyuk
Ace: https://twitter.com/official_ACE
AJ: https://twitter.com/JaeseopKim91AJ 
PO (şidiki adıyla Swin): https://twitter.com/swinforjoy
Neo'nun twitterı yok galiba :<

Ryan ve Ace şu an askerde, ikisinin de yaklaşık bir yılları var. Ace polis-askerlik yapıyor, görevinin bir parçası olarak sahneye çıkıyor. Hala aktif hayranları var, http://choisungwook.com adresinden bulablirsiniz. Ryan'ın da bir yerlerde şarkı söylemesi gerek, ordunun müzik grubuna seçilmişti en son.
Swin NH Media'da, U-Kiss'e şarkı yapıyor. Neo nerede ne yapıyor hiçbir bilgi bulamadım. Ama o askerliğini çoktan yaptı. AJ ise malum U-Kiss'te.



0 yorum:

Yorum Gönder