5 Temmuz 2012 Perşembe

UKİSS Star Documentary



 U-Kiss'i ve diğer idollerin dünyalarını anlayabilmek için harika bir program Star Documenary. MBN diye adını ilk defa duyduğum bir kanal tarafından 2011 yılında yapılmış. Sadece 25'er dakikalık 5 bölüm var.
Star Documentary'de U-Kiss'in bütün yönleri 3 farklı ülkedeki çekimlerle anlatıyor. 


Şu kanaldan İngilizce alt yazıyla izleyebilirsiniz.








Tek tek bölümlerden bahsetmek gerekirse:


1.Bölüm:

 UKiss'in eğlenceli yönünü tanıtmakla işe başlıyor. Bir şey yapmak gerektiğinde taş kağıt makas oynayan, sahneye çıkmadan önce annelerini arayıp destek isteyen UKiss. Makyaj yapılırken uyumak, yemeğin parasını kim ödeyecek muhabbeti yapmak, küçücük mekanlarda bile sahneye çıkmak, hayranlara mektup yazarken bilerek hatalar yapmak gibi alışkanlıkları varmış bizim Ukiss'in.


 UKiss'in geçmişinden bahsedilirken ilk video kliplerini kendilerinin bile izleyemediklerini öğrendim. O tipler neydi öyle, sakın UKiss hayranı olduğunuza emin olmadan izlemeyin.Özellikle Dongho'nun idolden çok komşunun oğluna benzediğini söyleyebilirim.


 UKiss fanmeeting için Tayvan'a gidiyor.Soohyun'un şu sözlerini duyuyoruz: "Keşke bütün dünyayı gezebilsek." Kambodya'ya giden ilk kpop grubu olmaları bu düşüncelerini destekliyor.


 Tayvan'da Kevin'a doğum günü için pasta veriyorlar. (Bizim Jaejoon'a yaptığımız gibi :) Fanmeetingden sonra Dongho'yu banyoda gizlice pastayı yerken görüyoruz.
Eli şu an uyuyor

Dongho ve tokası

Hoon





2.Bölüm

 Bu bölüm idol olmanın aslında ne kadar yorucu olduğunu gösteriyor.Neverland şarkılarının dansının onları ne kadar zorladığını, çoğunun sadece bu koreografi nedeniyle 5-6 kilo verdiklerini öğrendim, üzüldüm.


 Hoon ve Kiseop'un gece yarılarına kadar spor salonlarında  kalıp antrenman yapışlarını da gördüm.


 Böyle ağır programları olunca en çok maknaeler zorlanır zaten. Dongho'nun ne kadar çok yorulduğunu, bulduğu her boşlukta uyuyacak yer aradığını, yüzünün nasıl solduğunu gördüm. 14 yaşından beri U-Kiss'le olduğunu düşününce en çok Dongho'nun haline acıdım. 

 Ayrıca Dongho'nun Hoon ile Holy Land isimli dramanın dövüş sahneleri için fazladan çalışması gerekiyordu. Hoon eski bir tekvandocu olduğundan  bu konularda ustaydı ama Dongho gerçekten zorlanıyordu. O an kendimi Dongho'nun yerine koydum ve gecenin bir yarısı yorgun argın,dövüş hareketlerini yapmaya çalışırken "Benim burada ne işim var" diye düşünürdüm.(Yine de Dongho benim gibi düşünmediği için şanslı, Holy Land harika bir drama :)


 Dongho okuluna fazla gidemese de okul festivallerine her sene katılıyormuş. Bu sene Ukiss ile katıldı.






Hoon ve Kiseop çalışıyor

Dongho ve Hoon Holy Land için antrenman yapıyor
Dogho için bütün bu çalışmalar oldukça yorucu

Uyuyan yine Dongho
Bu fotoğraf da Vampire Kiss programından



3.Bölüm



 Sanatçıların çıkış yaptıklarında ailelerini bir kenara bıraktıklarını ya da asla eskisi gibi olamadıklarını düşünürdüm ta ki Hoon bu bölümde ailesini ziyaret edene kadar. Ailesi çok sevimli ve aralarındaki ilişki beni kıskandırdı. Annesi Hoon'un poposuna bile vuruyordu. Bu halini görünce Hoon'un akrabası olasım geldi. 


  Sonra bize babasının kendi elleriyle yaptığı minik stüdyosunu gösterdi. "UKiss'e girmemi bu stüdyo sağladı." dedi. Hoon'un babası da işe böyle mübarek bir insan. Ayrıca Hoon'un ailesi diğer UKiss üyelerine de çocukları gibi iyi davranıyorlar, gördüklerinde sarılıyorlar.





Anne, sahneye çıkıyorum ^^




 Hoon'un ailesinden sonra Eli ile markete gidiyoruz."Oha idoller markete mi gidiyor?!" diye düşünüyor tabi insan ama bildiğin gitti. Alışveriş yapmayı çok seviyormuş. Markette idol görmek!? Yumurtaların tarihine bakıp "Japonya'ya gidene kadar bitiririm." dedi.  Bol bol ramen aldı. Bekarlık zor iş.
Ardından Eli'ın evi. Küçük bir evi var, gitseniz hiç idol evi demezsiniz. Yalnız yaşayan yan komşunuz gibi. Salonunda giysilerini kurutuyor, yatak odasına gidelim. Ailesinin fotoğraflarını gösteriyor, Çin'e gidip 15 yıllık sözleşme imzaladığında ailesinin onu nasıl kurtardığını falan anlatıyor. İçlerinden en sert görüneni o olsa da aslında çok utangaç.

4.Bölüm

 Bu bölümde Tick Tack şarkıları üzerinde çalışıyorlar. Benim bir UKiss fanı olmamı sağlayan parça Tick Tack olduğu için bu bölümü çok sevdim.

 Tick Tack'ın koreografisi onları çok yoran Nevarland'da göre daha kolay geliyor.Ardından video klip çekimlerine geçiyorlar. Tick Tack'da hepsi mükemmel görünüyordu, gerçekten mükemmel. Tick Tack Ukiss'in en başarılı yapımı, bana göre. Japonca değil de Korece olsaydı İnkigayo ya da Music Bank'ta kesin birinci olurlardı. 






Hoon
Kevin
Dongho
Kiseop
Soohyun dertli
AJ gerçek hayatta daha yakışıklı, böyle değil yani

Eli aslında çok utangaç ^^



 Şarkı Japonca olduğu için bazıları "Biz bu şarkıyı söylüyoruz ama ne anlama geliyor?" diye düşünüyorlar tabi. Şimdi isim verip kimseyi rencide etmek istemiyorum :D Kevin'ın İngilizcesi gibi Japoncası da muhteşem olduğu için açıklıyor şarkıyı. (Kevin twitter'ında 3 dilde yayın yapar ^^ bkz.https://twitter.com/#!/Kevinwoo91)


Şimdi bekle bizi Japonya!
Ama ondan önce çocuklar (yani Ukiss üyeleri ) karda biraz oynamak istiyorlar..




5.Bölüm

Ukiss Tick Tack promosyonları için Japonya'dalar. (Hokkaido, Sapporo- bazı üyeler nerde olduklarını bile bilmiyorlar, yine isim vermiyorum.) Hayvanat bahçesine gidiyorlar, kurabiye yapıyorlar, ramen yiyorlar. Tick Tack'ı söyleyip diğer şehirlere doğru yola çıkıyorlar..














0 yorum:

Yorum Gönder