26 Temmuz 2012 Perşembe

IU ve Fiestar

Kore’yi tanımaya başladığım sıralar benim için sadece Bigbang ve IU vardı. Bir süre boyunca sadece onları takip ettim, kimle ne yaptıkları benim için önemliydi. Örneğin  IU'nun Midnight Circus'da yer almasıyla Sunny Hill grubunu tanıyıp çok sevmiştim. Benim gibi pek çok kişi için IU'nun ne yaptığı çok önemli çünkü saf, masum, sevimli kız imajı ile “Kore’nin küçük kız kardeşi” olarak biliniyor. O nedenle Fiestar denilen grupla düet yapması dikkat çekti.
Fiestar, tarz olarak IU'ya çok benziyor daha önce de IU'ya benzetilen pek çok şarkıcı olmuştu.

C-Real

C-Real için IU’nun 5 üyeli kız grubu versiyonu dendi. IU da onları destekledi. Bir tane IU bana yettiği için ben C-Real'a hiç ısınamadım. 


Effie, IU’ya çok benziyor. Özellikle şu kliplerinde saçlarının IU'nun You&I klibindeki haline benzemesi beni gruptan soğuttu. Belki çok yeteneklilerdir, bilemiyorum,, bilmek istemiyorum :D

Juniel


Gitarla şarkı söylediği için IU’ya benzetildi.. IU gitar çalmayı Juniel’dan mı öğrendi, IU ve Juniel önceden tanışıyor muydu diye internette çok haber dolaştı.  IU 2008'den beri piyasada, Juniel yeni çıkış yapmasına rağmen müzik listelerine oturdu diye biraz kızmıştım. Ayrıca Jung Yong Hwa ile düet yaptıklarını görünce şu nedenden ötürü Yonghwa'yı kıskanmıştım. Yine de Juniel çok yetenekli, çok güzel, şarkıları dilime dolanıyor, artık onu ikinci IU olarak görmüyorum. Mutluyum.

Fiestar

IU ve Fiestar aynı şirketten, Loen Entertainment'den. Loen IU'nun başarısını görüp bunun devam ettirmek istemiş olabilir ama Fiestar şu an IU'nun gölgesinde. Grubunu ilk olarak IU'nun tweeti ile gördüm. Bir süre "IU ve yanındakiler" olarak tanınıcaklar. Tıpkı Sunny Hill'in Narsha ile anılması gibi. Bu hem iyi hem kötü bir şey.  Loen başarılı bir şirket, IU'nun gölgesinde kalacak bir kız grubu yerine erkek grubu çıkarsa daha iyi olmaz mıydı? İnsanların IU'nun erkek versiyonu diyecek halleri yok ya!



3 yorum:

küçük feylesof dedi ki...

Müthiş açıklamışsın ^^ Tıpkı bir editör gibi :D Şahsen bende Juniel'e hiç ısınamadım. IU'nun şirinliğini gördükten sonra ergen hiç bir solo bayan şarkıcıya ısınamadım aslında :D

Ergen dedi ki...

teşekkürler :D
IU hep kalbimizin birincisi olucak <3

küçük feylesof dedi ki...

Ne demek ^^ Kesinlikle :D

Yorum Gönder