30 Temmuz 2012 Pazartesi

Idol Star Athletics Championships

Fazladan idolünüz varsa ne yaparsınız? 

Wikipedia'nın kpop sayfasından tahmini bir çıkarım yapıyorum, Kore'de yaklaşık 1000 tane "idol" var. Sadece 2012 yılında 300 küsür sanatçı çıkış yaptı. Bu kadar fazla sanatçını varsa onlara bir olimpiyat düzenlemek zor olmaz :D


2012 Idol Star Athletics Championships'e 150 sanatçı katıldı. Koşu, yüzme ve yüksek atlama dallarında yarıştılar. Aslınada tüm bunlar ocak ayında oldu ama alt yazısı hala çıkmadı :" Ama hala fotografları dolaştığı için merak ettim alt yazısız izledim. O kadar da gerekli değilmiş alt yazı. Sunucuların konuştuklarından bir şey anlamadım ama Leetuk'un konuştuklarını anlayabildim. Ayrıca hangul okuyabildiğim için kim kimdir anlayabildim. Dream Team gibi karşılaşmalı şeyleri sevenler alt yazıya takılmadan izlemeli bence. 






29 Temmuz 2012 Pazar

Tokyo..

AJ, Amerika'ya Kolombiya Üniversitesi'ne gidiyor. 5 ay boyunca etkinliklere katılmayacak. U-Kiss'in eylüldeki geri dönüşünde olamayacak. 2013'te dönücek. Psikoloji okuyacak, üniversite çok kaliteli falan filan ama neden TOKYO? Neden hep o sahnede ağlamak zorundalar? Geçen sefer Alexander ve Kibum'un son sahnesi olmuştu orası,şimdi AJ.. Geçen sefer Oricion'da 2. olmuşlardı, şimdi 5. oldular. NH Media'nın nesi var? Kissme'leri hep yarı yolda bırakıyor..



Birçoğunuzun bildiği gibi, U-KISS üyesi AJ daha önce New York'taki prestijli Columbia Üniversitesine kabul edildi. Eh o müzik hayatını beklemeye alacak gibi görünüyor ve şu an için onun eğitimi devam edecektir.
Bu duyuru 29 Temmuz'da "U-KISS 1. JAPONYA LIVE TOUR 2012" de AJ'nin kendisi tarafından yapıldı. Buna ek olarak, U-KISS 'ajansı NH Medya kendi web sitesinde resmi bir duyuru yaptı: "AJ daha önce bize ABD'de Columbia Üniversitesine kabul edilmiş olduğunu belirtti. AJ'nin bu ay grubu ile yaptığı son etkinlik olacak Amerika Birleşik Devletleri ve Japonya'da konser çalışmalarında geçici olarak grubta olmayacak. "
NH Media ayrıca ekledi "Gitmesi onun kalıcı olarak grubu terk edeceği anlamına gelmez. O eğitimi için 5 ay boyunca ABD'de olacak,gelecek yılın başların da gruba dönmesi planlanıyor.
Kore'de kendi faaliyetlerini bitiremeyecek ama Japonya promosyonları bittikten sonra okula kayıt olması gerek. Bu vedalarını Kore'de yapamayacağı için üzgünüz.
AJ şu an için U-KISS üyeleri ile ama önümüzdeki yılın başlarında yaptığı çalışmaları tamamlandıktan sonra o dönünceye kadar onun için tezahürat yapmaya devam edin."
AJ yüksek bir puan ile Columbia üniversitesine girmiştir.
Columbia üniversitesi kendi mezunları arasında çok sayı da ABD başkanları olmasıyla ünlüdür.
Star Park Jung Hyu da geçmişte Columbia üniversitesinden mezun oldu.

Kaynak: Allkpop
Çeviri: UKiss Turkey

AJ'in bu yıl için son sahnesi


Bu da 2011 yılından. Kibum'un son sahnesi. 

Kibum sözleşmesinin bittiğini ve ayrılacağını biliyordu..






One day I dream I could fly
I was stuck boy and I still remain unchanged
Even now as an adult
The feelings I have are still close to how they were
Becoming slightly uneasy
I was depressed
When you’re always watching with your smiling gaze
I’d just standing and sing
I’m here, and you can hear me
Even when you are far away
As long as you wish my voice will deliver to you from underground
Shining brightly, bathed in light
I want to see you and hear your laugh
Rain will not stop me flying to you
You are the only one
It’s your  presence i can tell
This takes time, be patient it’s because we share one dream
Someday we’ll speed up but lets just take it step by step like 1 2 3
But i believe it no longer
I want to run away when i’m alone
You feel small but without your guts i can only sit and recall
I’m here, and you can hear me
I have come so far
The continuation of our dream without giving up you delivered hope to me
One day we’ll meet again
Don’t be discourged again and again no pain no gain futures are connecting
tears flow the same, they change buds into flowers
Don’t say we are without each other
We have no time to stop
There goes another new day beginning
You hear me Even when you are far away
As long as you wish my voice will deliver to you from underground
You hear me we have come so far
The continuation of our dream without giving up you delivered hope to me
One day we’ll meet again
Ooooh ooh ooh
Whoaaa, whoa~

28 Temmuz 2012 Cumartesi

Infinite Ranking King

Ranking King, Mnet tarafından yapılan oldukça kaliteli bir yapım. Bölümler henüz bitmedi. Türkçe alt yazısı mevcut, üstelik HD kalitede. İlk defa bir eğlence programını HD izliyorum. Çekimleri de oldukça kaliteli. Normalde bu tarz programlarda olay ön plana çıkar, kamera pek takılmaz, özellikle dış mekanlarda yapılan çekimlerde kalite yerlerde sürünür. Ama Ranking King'de çekimler çok kaliteliydi, film sahnelerindeki gibi. 
Infinite üyelerinin kaldıkları geleneksel Kore evinin etrafı zaten çiçeklerle kaplı, bir reality showundan böylesini beklemezdim. Şimdi Chaser'in listelerde elde ettiği başarıyı anlayabiliyorum :D

Konu üyelerin popüleriteleri üzerine kurulmuş. İlk olararak hayranlar oyluyor, sıralama yapılıyor. Bölümlerin sonunda da üyelerin kendi aralarında yaptığı sıralamalar var.


3 ve 4. bölüm kesinlikle efsaneviydi. Çocuk müzesinde saklanan silahları bulup hedefleri olan üyeleri öldürmeye çalıştılar. Yalan söylediler, grup kurduklar, kimin avı olduklarını bulmaya çalıştılar, öldürüldükten sonra bile haince plan yapmaya devam ettiler. Açlık Oyunları'ndaki gibiydi. 3. ve 4. bölümü film yapsalar gidip sinemaya izlenir, öyle güzeldi yani.




















Diğer bölümlerden de birkaç ekran alıntısı: